Üdv!Ezen az oldalon ezer meg ezer finomság receptjét találod meg teljesen ingyen.Az oldalon csak válogatott receptek vannak, egyikben sem fogsz csalódni!Kellemes böngészést!Ha úgy döntöttél, hogy inkább fizetsz a receptekért, akkor nyugodtan zárd be ezt az oldalt!:)

2009. július 19., vasárnap

Zserbó recept

Zserbó recept




Zserbó recept hozzávalói :

35 dkg liszt
1 tojás
2 ekl porcukor
20 dkg margarin
1 dl tej
1 dkg élesztõ
csipet sütõpor
15 dkg darált dió
15 dkg porcukor
1 ek olaj
baracklekvár a lapok megkenéséhez


Zserbó recept elkészítése :



Keverjük össze a lisztet és a sütőport, ezután morzsoljuk hozzá a margarint. A tejben futtassuk fel az élesztőt, majd adjuk hozzá a liszthez, és a többi hozzávalóval együtt gyúrjuk össze.
Készítsünk homogén tésztát, és 3 db cipó formát gyúrjunk belőle. Az egyik cipót a tepsi méretére nyújtsuk ki, ezután fektessük bele a kilisztezett tepsibe és villával szurkáljuk meg alaposan.Ezt követően kenjük meg baracklekvárral és a cukorral összekevert dió 1/2 -ét szórjuk rá. A másik cipóból készített tésztalappal takarjuk le az előző tésztalapot, majd kenjük meg lekvárral, szórjuk meg a dió másik felével és szurkáljuk át.Végül fektessük rá a harmadik tésztalapot is.1 órára tegyük félre kelni, majd újra szurkáljuk meg és tegyük a sütőbe a tepsit.Amíg a zserbó sül, készítsük hozzá csokimázt mellyel majd nyakon öntjük az elkészült és kihűlt süteményt!
Vigyázat!!!!Pepecselős sütemény, de megéri!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése